De 3 Beste Led Kweeklampen: Kweken Met De Juiste Led

Published sep. 09, 21
7 min read

Led Groeilampen & Kweeklampen Goedkoop Kopen Online - depeperpot.nl

KWEKEN MET LED: DE VERSCHILLENDE FASEN We hebben het er al even over gehad. Veel soorten leds hebben een gefixeerd lichtspectrum dat zowel voor de vegetatieve fase (groei) als bloeifase van cannabis werkt. Het is dus gewoon mogelijk hetzelfde licht te gebruiken tijdens de hele groeicyclus, van zaad tot oogst (LED Verlichting).

Sommigen willen de verlichting echter finetunen voor het beste resultaat en optimale efficiëntie in elke fase. Daarom zijn er ook led-lampen verkrijgbaar met een speciale schakelaar. Zo is het mogelijk het lichtspectrum in te stellen voor de groei- dan wel de bloeifase. Hieronder nog meer factoren die het overwegen waard zijn.

Groeilampen

In vergelijking met volwassen planten, is een zaailing echter gevoeliger voor intens licht. Daarom zou je voorzichtig moeten zijn als je sterke leds hebt. Als je led een dimoptie heeft, zet het licht dan op een lagere intensiteit - Led-kweeklamp kopen. Wanneer dat niet mogelijk is, plaats de lampen dan hogerop, verder weg van je zaailingen.

Heeft je led een schakelaar voor het activeren van een lichtspectrum voor de groei of bloei, zet die dan op de groeifase. De verlichting heeft dan een "koelere", blauwachtige tint en dat is in deze fase optimaal (De 3 beste led kweeklampen: kweken met de juiste LED). Stel je timer in op 18 uur licht per dag, met 6 uur duisternis.

Haal Het Meeste Uit Je Leds: 5 Tips Voor Het Kweken - de Peperpot

B) LEDVERLICHTING TIJDENS DE GROEIFASE Stel de verlichting in op 18 uren licht per dag en 6 uren duisternis. Sommige kwekers kiezen er echter voor om met 20–24 uur licht te kweken voor maximale vegetatieve groei. Houd de ontwikkeling van je planten goed in de gaten. Als alles goed gaat, zouden de planten gezond, sterk en bossig moeten groeien.

Verhoog de intensiteit door de lampen dichter op het bladerdak te hangen. Als je een dimmer gebruikt, zorg dan hiermee voor meer licht. Hoelang je een plant laat groeien, is gewoonlijk afhankelijk van de beschikbare ruimte. Vanuit technisch oogpunt is het mogelijk haar zolang je wilt onder 18–24 uur licht te laten ontwikkelen.

Led Kweeklamp Voor- En Nadelen - Informatie - de Peperpot

Anders wordt de plant gewoon te groot. Sommige cannabisstrains groeien aanzienlijk (tot wel 2 keer zoveel of meer) tijdens de vroege bloei. Houd daar rekening mee als je het moment van de overgang kiest. C) LEDVERLICHTING VOOR DE BLOEIFASE Fotoperiodieke cannabis begint aan het eind van de zomer te bloeien.

Binnen is de kweker echter verantwoordelijk voor de inzet van de bloei. Dat doe je door het lichtschema aan te passen naar 12 uur licht en 12 uur duisternis. Als je ledverlichting een bloei-schakelaar heeft, zet die dan in de bloeistand - Wat is de beste LED? Wil je de hoogste opbrengst?. Als je binnen kweekt met een 12-12-schema, dan is het belangrijk dat er geen verstoring is van de 12 uren duisternis.

Groeilamp - Groeilamp Met 225 Leds - Kweeklampen - depeperpot.nl

Dat zorgt er namelijk voor dat je bloeiende plant weer teruggaat naar de groeifase. Soms veroorzaakt het ook andere problemen, zoals hermafroditisme. Als je led een dimmer heeft, is het nu het moment om de lichtintensiteit op maximaal in te stellen. Of verlaag het licht, zodat het de aanbevolen afstand heeft tot de planten.

Verlichting & Elektra - De Peperpot de PeperpotGroeilampen depeperpot.nl


Belangrijk: Als je iets aan de verlichting verandert, bijvoorbeeld de intensiteit of de positie, doe dat dan geleidelijk. Gebruik er meerdere dagen voor en doe het niet in een keer (Fluence Spydr 2P led kweeklamp). Een te snelle verandering geeft je planten teveel stress. AUTOFLOWERS EN LED Als je autoflowers kweekt in plaats van fotoperiodieke strains, dan hoef je de bloeifase niet zelf te initiëren door de verlichting te veranderen naar 12 uur licht aan/uit.

Led-kweeklamp Kopen - de Peperpot

Beste Prijs spectrum King Led Sk602+ghLed Groeilamp Kweeklamp Ledware Uw Specialist

Als je ledverlichting echter een bloei-schakelaar heeft, gebruik die dan wel als je autoflower in bloei staat. Daardoor krijg je een hogere opbrengst. LED VERGELEKEN MET HID-KWEEKLAMPEN HID-lampen, zoals MH/HPS-kweeklampen, gebruiken kwekers ook nog steeds volop - Fluence Spydr 2I. Ze zijn namelijk goedkoper dan goede leds en toch betrouwbaar voor het kweken van hoogwaardige wiet.

Daarom beginnen veel nieuwe kwekers met deze lampen en niet met leds. Ben je benieuwd of je zou moeten overstappen naar ledverlichting? Overweeg dan de volgende aspecten. WAT IS JE BUDGET? Led-kweeklampen zijn tegenwoordig voor "een prikkie" verkrijgbaar. Beste prijs Fluence Spydr 2x groeilampen kweek lamp Groothandel. Deze budget exemplaren van overzees zijn echter het bespaarde geld niet waard.

Led Kweeklamp Voor- En Nadelen - Informatie

Dus als je problemen hebt met warmte in je kweekruimte, ga dan zeker op zoek naar leds. Daarmee bespaar je geld dat je anders nodig hebt voor koelsystemen - Beste Led Kweeklampen Voor Kamerplanten. Als je echter in een koude omgeving kweekt, houd het dan bij HID-lampen. Deze zorgen er namelijk voor dat je planten het warm genoeg hebben, zonder dat je extra verwarming nodig hebt.

Er zijn echter ook telers die zeggen dat HID misschien betere oogsten geeft, maar dat ledverlichting je wiet een betere smaak en/of kwaliteit geeft. Het is blijkbaar afhankelijk van je interpretatie van wat "beter" is - Kweeklampen - Hydrocultuur. Wil je extra informatie over leds in vergelijking met andere soorten kweeklampen? Lees dan ons artikel over de voor- en nadelen van diverse soorten verlichting voor cannabis.

De 3 Beste Led Kweeklampen: Kweken Met De Juiste Led - de Peperpot

Haal Het Meeste Uit Je Leds: 5 Tips Voor Het Kweken de PeperpotDit Moet Je Weten Over Groeilampen Voor Je Planten

Als je planten te dicht op de leds staan, zorgt dat mogelijk voor “light burn”. Dat leidt tot verkleurde of verbleekte bladeren, tekorten aan voedingsstoffen of andere groeiproblemen. Daarom is het belangrijk om je leds op een goede afstand van je cannabisplanten te hangen. Er is geen "one size fits all"-oplossing voor de juiste afstand van leds.

Beste Led Kweeklampen Voor Kamerplantenfluence Spydr 2i de Peperpot

Het hangt af van de hoeveelheid licht die je led geeft, of je lamp lenzen of reflectoren heeft, etc. De fabrikant van je verlichting zou instructies moeten bieden over de aanbevolen afstand tot het bladerdak van je planten. Deze vind je in de handleiding van een lamp of op de website van de producent.

Led Groeilampen En Led Kweeklampen - Led Lampen - de Peperpot

Wiet kweken onder een LED lamp wordt steeds populairder en de technologie van LED lampen voor wiet blijft zich in een razend tempo ontwikkelen. Dit komt mede doordat cannabis, met name in de Verenigde Staten/Canada, op grote schaal onder LED lampen wordt gekweekt. De hobbykweker begint hier steeds meer van te profiteren, omdat het steeds laagdrempeliger (lees: goedkoper) wordt om te kweken onder LED.

Enerzijds te danken aan de legalisering van wiet in Canada en vele Amerikaanse staten, maar ook aan de expertise van Nederlandse kassenbouwers. Voordat we inzoomen op de voordelen en bijzonderheden van/over kweken met LED zetten we de meest gebruikte kweekverlichting even op rij: HPS High Pressure Sodium, oftewel HPS, wordt door menig hobbykweker gebruikt om de kweekruimte te verlichten.

fluence Spydr 2p Led Kweeklamp - Klusspullen Kopen? - depeperpot.nl

Bij het gebruik van HPS verlichting moet je een (elektronisch) voorschakelapparaat gebruiken, wegens de hoge piekspanning die ze vereist bij het opstarten. Doordat HPS redelijk wat warmte produceert hang je je verlichting in de regel 10% van het Wattage in centimeters boven je wietplanten. Een 600 Watt HPS lamp moet dus altijd op minimaal 60 centimeter afstand van je wietplanten hangen om verbranding te voorkomen.

LED verlichting LED lampen worden minder heet dan HPS lampen doordat ze efficiënter met energie omgaan. Waar traditionele gloeilampen 10% van de gebruikte stroom omzetten in licht en 90% in warmte, zet een LED lamp bijna 90% van de gebruikte energie om in licht. Bovendien wordt de warmte van een LED lamp niet uitgestoot via de bol van de lamp, zoals bij HPS of gloeilampen, maar via de achterkant van de chip waarop de LEDs zijn bevestigd.

Meer van Bekende

Navigation

Home

Latest Posts

Beste Kunstkerstboom Van 2021 - Top 10

Published Oct 17, 21
6 min read

Woordenboeken Online Kopen? Bestel Nu Online

Published Oct 17, 21
6 min read